Alt du trenger å vite om SPILLESTEDER, SPILLEREGLER og PREMIERING

Denne cupen markerer slutten på sesongen og starten på en ny. Dette innebærer at spillerne går over til nytt alderstrinn.

Håndballforbundet har sesongstart 1. juli, men vi har fått godkjennelse for å «tjuvstarte» sesongen. Husk derfor å melde på laget i riktig aldersgruppe.

Vi kjører både A- og B-sluttspill i klassene 12-18 år slik at disse lagene får minimum 4 kamper. De yngste (9-11 år) spiller minimum 3 kamper, men overnattende lag får minimum 4 kamper også i disse klassene.

Spillesteder

Vi benytter oss av fire spillesteder. Våre haller befinner seg i kort avstand fra hverandre med gode kommunikasjonsmuligheter til og fra de forskjellige hallene. Parkeringsmulighetene er gode for de som vil kjøre selv.

Våre fire haller er: (Klikk på navnene for kart)

SOFIEMYRHALLEN -> Holbergsvei 39 1412 Sofiemyr (alle finaler i sluttspill)
SKIHALLEN og SKI ALLIANSEHALL ->  Idrettsvn 35 1400 Ski
STIL ARENA ->  Berghagan 6, 1405 LANGHUS (alle kamper 9-11 år)
ØSTRE GREVERUD IDRETTSHALL ->  Kongeveien 291, 1415 OPPEGÅRD

Spillerlister

Alle lag skal før turneringsstart levere inn navneliste med fullt navn, draktnummer og fødselsdato på spillere og navn + mobilnummer på lagledere. Disse listene vil dere få tilsendt på e-post i god tid før arrangementet. Navnelisten kan også fåes utlevert i den hallen hvor laget spiller sin første kamp.

Spilleregler

Turneringen spilles etter NHF sine offisielle regler, med noen avvik og andre spesifikasjoner som er spesifisert her:

 • Alle skal respektere motspillere, dommere og ledere. Vi er veldig opptatt av FAIR PLAY.
 • En spiller kan ikke spille på flere lag i samme aldersklasse. I aktivitetsserien (9-11 år) er vi mer opptatt av at alle skal få spilt mest mulig håndball, slik at denne regelen vil ikke bli håndhevet i disse klassene.
 • Det kan benyttes inntil 14 spillere pr kamp. Klasse J/G 9-11 år spiller med 6 spillere (5 utespillere + keeper) på banen av gangen, samt nedsenket tverrligger. De øvrige klassene spiller med syv spillere på banen og normale mål.
 • Spillere som har meldt overgang til ny klubb før Kolbotn Håndballcup starter, kan spille for sin nye klubb under turneringen. Dette til tross for at spilleren formelt er spilleklar for ny klubb først 1/7-2019. Dette er pga. nytt sesongreglement, som i år er endret fra 1/5 til 1/7. NHFs regler tillater spill i nasjonale cuper. Spilleren kan dermed delta for ny klubb i Kolbotn Håndballcup.
 • Det laget som står oppført som hjemmelag stiller med ball på venstre banehalvdel for sekretariatet og tar avkast. Stiller lagene med like drakter er det laget som er oppført som bortelag i kampoppsettet, som er ansvarlig for draktbytte. Det finnes eventuelt overtrekksvester i sekretariatet i hver hall.
 • Lagene må være klare minimum 5 min. før kampstart. Lag som ikke møter i tide etter oppsatt program taper kampen.
 • Det foretas ikke sidebytte i kampene og klokken vil ikke bli stoppet. Lagene kan ikke be om time-out, og det vil heller ikke bli praktisert stopp av klokke ved 7-meter kast eller utvisninger. Det vil bli avblåst etter halvspilt tid for så å starte kampen med avkast for det laget som står på høyre banehalvdel. (I finalene vil klokken stoppes og det vil bli foretatt sidebytte.)
 • Hvis det står uavgjort etter full tid i sluttspillet, spilles det en ekstraomgang på 5 min. Loddtrekning om avkast. Står det fortsatt uavgjort etter ekstraomgang, avgjøres det med ”første mål vinner”.
 • Rekkefølgen i puljene avgjøres etter poeng. Ved poenglikhet etter endt puljespill avgjøres rekkefølgen etter følgende kriterier i nummerert orden:
 1. Poeng innbyrdes oppgjør
 2. Målforskjell i innbyrdes oppgjør
 3. Scorede mål i innbyrdes oppgjør
 4. Målforskjell totalt
 5. Antall scorede mål totalt
 6. Loddtrekning

Klasseinndeling/spilletider

Tiden stoppes ikke. Klokkene stilles på henholdsvis 20 minutter for 9 – 11 år og på 30 minutter for 12 – 18 år, men sekretariatet blåser av ved halvspilt tid for klassene 12-18 år. Dommerne starter den andre omgangen umiddelbart ved avkast for laget som står på høyre banehalvdel (bortelaget).

Her er en oversikt over spilletiden fordelt på de forskjellige klassene som er med og spiller i cupen.

 • J/G   9 år født 10 eller senere 1 x 20 min
 • J/G 10 år født 09 eller senere 1 x 20 min
 • J/G 11 år født 08 eller senere 1 x 20 min
 • J/G 12 år født 07 eller senere 2 x 15 min
 • J/G 13 år født 06 eller senere 2 x 15 min
 • J/G 14 år født 05 eller senere 2 x 15 min
 • J/G 15 år født 04 eller senere 2 x 15 min
 • J/G 16 år født 03 eller senere 2 x 15 min
 • J/G 18 år født 01 eller senere 2 x 15 min
 • HU – 2 x 15 min pluss 5 min pause

Finaler/sluttspill

Selv om en cup handler om mer enn sportslige resultater, er det også stas å vinne et så stort cuparrangement som Kulinaris Kolbotn håndballcup.
Hvert år spilles det spennende finaler, men det er ikke alle aldersgrupper som har sluttspill. I aktivitetsserien 9 – 11 år og HU- klassen er det seriespill uten at det blir kåret tapere. ALLE er vinnere i vår cup og får like premier. I klassene fra 12 år og oppover spilles det enkel serie i innledende runde, hvor nr 1 og 2 i puljene går til A-sluttspill og nr 3, evt. 4 og 5 i puljene går til B-sluttspill. Sluttspillet avvikles som cup.

Bruk av klister og generelt

Det er kun tillatt med vannbasert klister i hallene, men kun fra 15 år og oppover. Det er forbudt å bruke sko med svart såle.
Hovedsekretariatet vil sitte i Sofiemyrhallen under hele turneringen. Resultater legges ut på nettet umiddelbart etter at kampen er spilt.
Det er forbudt å nyte rusmidler i forbindelse med cupen. Utover dette er det bare å kose seg under Kulinaris Kolbotn Håndballcup!

Premiering

Noe som alltid er stas i enhver cup, er å få premie, og vi har flotte premier å by alle spillerne av Kulinaris Kolbotn Håndballcup hvert eneste år.
Alle spillere i aktivitetsserien (9-11 år) og HU klassen får medalje. Disse vil bli delt ut umiddelbart etter lagets siste kamp.
I klassene som har sluttspill er det lagpremie for A-finale lagene og individuell premie for vinnerne av A-finalene. Det er også lagpremie for B-finale lagene.

Protester og jury

Protester må leveres skriftlig til sekretariatet umiddelbart etter kampslutt og må være underskrevet av dommer(e), begge lags ledere og av sekretariatet. Juryens avgjørelse er endelig. Protestgebyret er satt til kr. 500,-.

Dette må betales inn samtidig med protesten. Protestgebyret vil bli tilbakebetalt hvis protesten tas til følge.

Jury for årets cup består av:

Janne Svenskerud, Hønefoss Sportsklubb, T: 45074170
Magnus Hagen, Ros IL, T: 97088230
Torfinn Wilhelmsen, Torsnes IL, T: 99019773