Alt du trenger å vite om SPILLESTEDER, SPILLEREGLER og PREMIERING

Kulinaris Kolbotn Cup vil i 2021 spilles i det trinnet lagene har hatt denne sesongen – og altså ikke flytte opp til nytt alderstrinn slik som tidligere.  Nytt av året er at vi også inviterer jenter og gutter 8 år (for sesongen 2020- 2021 er dette spillere født 2012).

Vi kjører både A- og B-sluttspill i klassene 12-18 år slik at disse lagene får minimum 4 kamper. De yngste (8 -11 år) spiller minimum 3 kamper, men overnattende lag får minimum 4 kamper også i disse klassene.

Spillesteder

Vi benytter oss av tre spillesteder. Våre haller befinner seg i kort avstand fra hverandre med gode kommunikasjonsmuligheter til og fra de forskjellige hallene. Parkeringsmulighetene er gode for de som vil kjøre selv.

Våre haller er: (Klikk på navnene for kart)

SOFIEMYRHALLEN -> Holbergsvei 39 1412 Sofiemyr (alle finaler i sluttspill)
SKIHALLEN og SKI ALLIANSEHALL ->  Idrettsvn 35 1400 Ski
STIL ARENA ->  Berghagan 6, 1405 LANGHUS (alle kamper 9-11 år)

Spillerlister

Alle lag skal før turneringsstart levere inn navneliste med fullt navn, draktnummer og fødselsdato på spillere og navn + mobilnummer på lagledere. Disse listene vil dere få tilsendt på e-post i god tid før arrangementet. Navnelisten kan også fåes utlevert i den hallen hvor laget spiller sin første kamp.

Spilleregler

Turneringen spilles etter NHF sine offisielle regler, med noen avvik og andre spesifikasjoner som er spesifisert her:

 • Alle skal respektere motspillere, dommere og ledere. Vi er veldig opptatt av FAIR PLAY.
 • En spiller kan ikke spille på flere lag i samme aldersklasse. I aktivitetsserien (8-11 år) er vi mer opptatt av at alle skal få spilt mest mulig håndball, slik at denne regelen vil ikke bli håndhevet i disse klassene.
 • Det kan benyttes inntil 14 spillere pr kamp.
 • Klasse J/G 8 år,  J/G 9 år, samt J/G 10 år spiller på kortbane med fire utespillere og en målvakt. Det er tillatt for målvakten å være med i angrep, men ved store forskjeller mellom lagene, bør målvakten holdes igjen i eget målfelt for å bidra til økt jevnbyrdighet.
 • Klasse J/G 11 år spiller med seks spillere (fem utespillere + målvakt) på banen av gangen, samt nedsenket tverrligger.
 • De øvrige klassene spiller med syv spillere på banen og normale mål.
 • Spillere som har meldt overgang til ny klubb før Kolbotn Håndballcup starter, kan spille for sin nye klubb under turneringen.
 • Det laget som står oppført som hjemmelag stiller med ball på venstre banehalvdel for sekretariatet og tar avkast. Stiller lagene med like drakter er det laget som er oppført som bortelag i kampoppsettet, som er ansvarlig for draktbytte. Det finnes eventuelt overtrekksvester i sekretariatet i hver hall.
 • Lagene må være klare minimum 5 min. før kampstart. Lag som ikke møter i tide etter oppsatt program taper kampen.
 • Det foretas ikke sidebytte i kampene og klokken vil ikke bli stoppet. Lagene kan ikke be om time-out, og det vil heller ikke bli praktisert stopp av klokke ved 7-meter kast eller utvisninger. I finalene vil klokken stoppes og det vil bli foretatt sidebytte.
 • Klokkene stilles på henholdsvis 20 minutter for klassene 8-11 år, og på 30 minutter for klassene 12-18 år.
 • Hvis det står uavgjort etter full tid i sluttspillet, spilles det en ekstraomgang på 5 min. Loddtrekning om avkast. Står det fortsatt uavgjort etter ekstraomgang, avgjøres det med ”første mål vinner”.
 • Rekkefølgen i puljene avgjøres etter poeng. Ved poenglikhet etter endt puljespill avgjøres rekkefølgen etter følgende kriterier i nummerert orden:
 1. Poeng innbyrdes oppgjør
 2. Målforskjell i innbyrdes oppgjør
 3. Scorede mål i innbyrdes oppgjør
 4. Målforskjell totalt
 5. Antall scorede mål totalt
 6. Loddtrekning

Klasseinndeling/spilletider

Oversikt over spilletiden fordelt på de forskjellige klassene:

 • J/G   8 år født 12 eller senere: 1 x 20 min
 • J/G   9 år født 11 eller senere: 1 x 20 min
 • J/G 10 år født 10 eller senere 1 x 20 min
 • J/G 11 år født 09 eller senere 1 x 20 min
 • J/G 12 år født 08 eller senere 1 x 30 min
 • J/G 13 år født 07 eller senere 1 x 30 min
 • J/G 14 år født 06 eller senere 1 x 30 min
 • J/G 15 år født 05 eller senere 1 x 30 min
 • J/G 16 år født 04 eller senere 1 x 30 min
 • J/G 18 år født 02 eller senere 1 x 30 min
 • HU – 2 x 15 min pluss 5 min pause

Finaler/sluttspill

Selv om en cup handler om mer enn sportslige resultater, er det også stas å vinne et så stort cuparrangement som Kulinaris Kolbotn håndballcup.
Hvert år spilles det spennende finaler, men det er ikke alle aldersgrupper som har sluttspill. I aktivitetsserien 8 – 11 år og HU- klassen er det seriespill uten at det blir kåret tapere. ALLE er vinnere i vår cup og får like premier. I klassene fra 12 år og oppover spilles det enkel serie i innledende runde, hvor nr 1 og 2 i puljene går til A-sluttspill og nr 3, evt. 4 og 5 i puljene går til B-sluttspill. Sluttspillet avvikles som cup.

Bruk av klister og generelt

Det er kun tillatt med vannbasert klister i hallene, og kun fra klassene 15 år og oppover. Det er forbudt å bruke sko med svart såle.
Hovedsekretariatet vil sitte i Sofiemyrhallen under hele turneringen. Resultater legges ut på nettet umiddelbart etter at kampen er spilt.
Det er forbudt å nyte rusmidler i forbindelse med cupen. Utover dette er det bare å kose seg under Kulinaris Kolbotn Håndballcup!

Premiering

Premiering er morsomt – og for oss er det viktig at alle som deltar og spiller i Kulinaris Kolbotn Håndballcup får premie.
Alle spillere i aktivitetsserien (8-11 år) og HU-klassen får medalje. Disse vil bli delt ut umiddelbart etter lagets siste kamp.
I klassene som har sluttspill er det lagpremie for A-finale lagene og individuell premie for vinnerne av A-finalene. Det er også lagpremie for B-finale lagene.

Protester og jury

Protester må leveres skriftlig til sekretariatet umiddelbart etter kampslutt og må være underskrevet av dommer(e), begge lags ledere og av sekretariatet. Juryens avgjørelse er endelig. Protestgebyret er satt til kr. 500,-.

Dette må betales inn samtidig med protesten. Protestgebyret vil bli tilbakebetalt hvis protesten tas til følge.